^ 1711 MITURAYE

Bouwen van een nieuwbouw eengezinswoning naast een ruïne van een korenmolen.

CLIENT: Liesbet Servaes & Bjorn Van De Vreken
LOCATION: Ellezelles
DESIGN: 2017
STATUS: Uitvoering
De uitdaging van deze opdracht was om de bijzondere plek en de schoonheid van de bestaande ruïne te koesteren. Er werd een langwerpig en ingetogen volume ontworpen in de archetypische vorm van een langhoeve met zadeldak. De nieuwe horizontale toevoeging concurreert niet met de verticaliteit van de korenmolen. Beide vormen zijn sober en versterken elkaar. De kroonlijst van de nieuwe woning is daarom uitzonderlijk laag, binnenin werd het dak opengewerkt zodat er toch een grote ruimtelijkheid ontstaat. Grote raampartijen werden strategisch gepositioneerd in het massieve volume om zo het zicht op het landschap van 'Pays Des Collines' naar binnen te trekken.