1902 BRUGSTR

Verbouwing van een hoeve naar een eengezinswoning met wintertuin.

CLIENT: Veerle Vansteen
LOCATIE: Brugstraat, Malderen (Londerzeel)
ONTWERP: 2019
STATUS: uitvoering

VAN HOEVE NAAR EENGEZINSWONING: EEN ORGANISCHE TRANSFORMATIE

Dit project belichaamt de natuurlijke evolutie van een typisch Vlaamse hoeve, waar de tijd zijn stempel drukte op de architectuur. De oorspronkelijke structuur, bestaande uit een woonhuis, stal en bijgebouw, groeide organisch samen tot een harmonieus geheel. Bij de renovatie werd de essentie bewaard en de binnenkant zorgvuldig gestript, waardoor een blanco canvas ontstond voor vernieuwend ontwerp. 

Een eigentijds glazen volume, subtiel geplaatst binnen de bakstenen muren, voegt een moderne touch toe aan de historische setting. Het volume, dat deels terugwijkt, creëert boeiende tussenruimtes waar binnen en buiten naadloos samensmelten. De oude stal transformeerde tot een deels overdekte wintertuin, met een delicaat dak van polycarbonaat dat zachtjes het licht filtert en een subtiele overgang creëert tussen de binnen- en buitenwereld.

In het ontwerp zijn enkele weloverwogen structurele aanpassingen gemaakt aan de buitenkant, als een eerbetoon aan de organische groei die het gebouw door de tijd heen doormaakte. Deze toevoegingen verrijken het erfgoed van de Vlaamse architectuur, terwijl ze een nieuwe dimensie toevoegen aan het verhaal van deze hoeve. Hier vervaagt de grens tussen binnen- en buitenruimte, een ware transformatie die de tijd omarmt en combineert met eigentijdse visie. 

meer projecten

meer projecten